Галерия

КОЛЕДЕНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ 149 СУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“

Във вторник, 20 декември, учениците от ІІІ "б" и ІІ "а" класове на 149 СУ "Иван Хаджийски" представиха на театралната сцена на Нов Български Университет пред своите родители, учители и гости театралните постановки "Дядовата ръкавичка" и "В очакване на Коледа". Мартин от ІІІ "в" клас поздрави многобройната публика с невероятно изпълнение на специално подбрани песни.

БЛАГОДАРИМ на техните учители - г-жа Калина Дабкова, г-жа Емили Митева, г-жа Надежда Ихтиманска, г-жа Весела Йолова, г-жа Ина Радева, учител по хореография и разбира се - на неуморната г-жа Галя Асенова - учител по актьорско майсторство - за техния всеотдаен труд и прекрасни резултати!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!


КОЛЕДЕН БАЗАР

На 19.12.2022 г.  е открит традиционният Коледен базар с ръчно изработени от нашите ученици сувенири, картички и др.

Духът на доброто отново завладя училищното фоайе в навечерието на Рождество Христово!КОЛЕДАРИ НАРИЧАТ ЗА БЕРЕКЕТ И ЗДРАВЕ В 149 СУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“

Младите коледари от І "а" клас с класен ръководител г-жа Веска Начева отправиха своята благословия към директора и всички учители и ученици на 149 СУ "Иван Хаджийски" в навечерието на големия празник Рождество Христово.ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ПОДГОТВЯТ КОЛЕДНИ БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ПАКЕТИ

В петък, 16.12.2022 г. около 40 ученици четвъртокласници от 149 СУ "Иван Хаджийски", в дискусия за доброто и благотворителността, разгърнаха идеите си за това кой се нуждае от нашата помощ, как можем да сме полезни и на близките си, и на училището, и на общността си.

Заедно с представители на фондация "Деца на България" обсъдихме стойността на един пакет - материална и нематериална - и подготвихме със закупени от тях материали 60 пакета за благотворителност на самотни хора в навечерието на Рождество Христово.

Част от кампании на Ясен Николов за развитие на култура на етика, добра воля, лидерство и интегрална интелигентност.

Гостите благодариха на ръководството на 149 СУ и на учителите на четвъртите класове за успешното сътрудничество, което датира от няколко години!

ФДБ беше представена от екип в състав: Теодора Иванова, Веселина Рангелова и Анастасия Панайотова.ПОВЕЧЕ ОТ ТРИСТА НОВИ КНИГИ В УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА НА

149 СУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“

Ръководството на 149 СУ "Иван Хаджийски" закупи над триста нови книги за училищната библиотека по списък със заглавия, изготвен от наши начални учители и такива по Български език и литература в прогимназиален етап на обучение (5-7 клас).

Работим и по осигуряване на безжична връзка с дигиталните ресурси на Столична библиотека през персонални компютри, разположени в самата училищна библиотека.

Продължаваме да правим най-доброто за нашите ученици!


ИЗЛОЖБА НА СНЕЖНИ ЧОВЕЧЕТА В

149 СУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“

Изложба на учениците от IV "Б" клас от прекрасни ръчно изработени снежни човечета. Поздравления за младите таланти и техните учители - Христо Иванов и Кремена Севова!


ПЪРВА НАГРАДА ОТ КОНКУРСА "БОГ Е ЛЮБОВ"

17.11.2022

Днес ученикът от ІІІ "а" клас на 149 СУ "Иван Хаджийски" Димитър Илиев получи лично от директора на училището г-жа Людмила Василева своята грамота за извоюваното от него първо място за рисунка в Двадесетия национален конкурс "Бог е любов".

Пожелаваме му от сърце нови успехи!


НОВА ПЛОЩАДКА ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

16.11.2022

От днес 149 СУ "Иван Хаджийски" разполага с открита площадка за обучение на по-малките ученици на правилата на безопасното движение. Имаме и необходимата преносима симулационна техника - светофари, пътни знаци и други, които ще ни помогнат да пресъздаваме все по-близка до реалната обстановка и да помогнем на децата да се предпазват от пътни инциденти.

Средствата за придобивката са от спечелен от нас проект по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", Модул 5 „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“.


На 30 и 31-ви Май учениците от първи, втори и трети клас представиха пред г-жа Людмила Василева - Директор на 149 СУ "Иван Хаджийски" и свойте родители най-добрите си проекти, изработени в часовете за проектни и творчески дейности. Най-малките ни ученици - първокласниците получиха удостоверенията си за завършен първи клас!

Пожелаваме им весело и щастливо лято!